WOW 12 dagar kvar

Nemen TJA!


Det är helt sjukt, vart har tiden tagit vägen? Om 12 dagar är jag hemma igen för att tillbringa en helt fantastisk månad med vänner och familj. Det ska bli så fruktansvärt roligt att få träffa er alla igen. Saknar er så!


Dock är det med stressblandad glädje jag nu har insett att det endast är 12 dagar kvar. Vad hände med de nästan tre månaderna som jag hade planerat att tillbringa i ett filosoferande uttråkat tillstånd? Det kanske är ett gott tecken på hur kul jag har haft det här, vilket jag kanske borde vara tacksam för men ändå? Vad hände med att jag skulle ha en himlans massa fritid som skulle bidra till att jag hittade mig själv och kom på vad jag ville göra framöver? Jo jag har allt kommit ett litet steg på vägen men ändå?


Till ännu viktigare saker hör att jag endast har köpt en julklapp. SHIT! Denna helgen får det bli shoppingrunda!

 

 

 

 

Min sista kväll med mina bästaste.

Snart ses vi igen och ska ha lika kul som då!


PEPPARKAKOR OCH JULMUST

Hej på er!

 

Eftersom att det är torrt på snö här så har jag gjort mitt bästa för att komma i julstämning genom pepparkakor och julmust som jag köpte på IKEA för ett tag sen - så jäkla gött!

 

Jag har även lyssnat en del på den bästa jullåten som gjorts genom tiderna! Jag älskar verkligen denna låten, inget som får mig så i julstämning... eller joo finns några saker som jag kanske delar med mig av framöver!

 

 

Jag har inte tänkt på det för än nu när jag verkligen studerade texten av sångens första del, men den är ju redigt gölligöllgöll.

 

Nu ska jag nana, upp om 6 timmar!

 

Godnatt och STOR KRAM

Er Mikaela


Fem väldigt seriösa...


HAHA Gillar att jag skriver världens bästa (...)  i världen - mycket dålig svenska på mig men klockan är mycket nu, jag är seg och orkar inte göra om såå ni får ta det.

I am Thankful for....

Imorgon, torsdag, är det Thanksgiving här i USA. Min första Thanksgiving, ska bli väldigt intressant! Jag undrar verkligen om det är som på tv haha!
Jag ska fira med Karen och hennes familj såå det blir spännande - Thanksgiving upp till test!
'
Nu ska jag sova! Hörs imorgon säkert :) Happy Thanksgiving / Mikaela

I need a hug!

Vissa dagagar,... ja hur ska jag uttrycka mig?.... humm SUGER!

 

En riktig skitdag, ibland kan man inte ens sätta fingret på vad det är som ligger till grund för skitdagen - den bara är där och skitar ner i ens vecka. En sådan där dag när man känner att varje lite sak går fel, det kan börja med något så enkelt som att man spiller ut kaffe eller liknande på morgonen och i den stunden så vet man, ja man bara vet - att idag kommer bli en sugig skitdag!

 

Idag har varit en sådan dag för mig, vilket egentligen inte har att göra med saker som har gått fel utan snarare hur jag kännt mig. Tiden räcker inte riktigt till för mig just nu, energin har runnit ur och jag blir stressad av minsta lilla grej som kommer upp, bläää. Dessutom känns det som om jag har feber, haft ont i huvudet hela denna skitiga dag vilket bara har gjort den ännu skitigare!

 

Hemma när man har sådana här sugiga skitdagar och man tycker riktigt synd om sig själv finns det alltid någon man kan söka tröst hos, någon som kan ge en en välbehövande kram. Det kan vara en vän, en familjemdlem, pojkvän, whatever, det finns i princip alltid någon där som kan ge en den där kramen som städar upp ens skitiga dag. Här finns det dock ingen jag känner att jag kan vända mig till på det sättet. Nej idag får jag städa undan den här skiten själv!

 

I NEED A HUG!


Glömde ju det viktigaste...

Heej på er!

 

Jag glömde ju informera om det viktigaste från New York-resa träffade min bästa vän! Svampbob äger verkligen allt och alla - en legendarisk kille!

 

 


 

 

Kram från mig och herr Fyrkant


The Pretender

I

dag körde jag bil och lyssnade på denna låten på högsta volym. Sjöng med allt jag kunde och fantiserade om att jag var med i en musikvideo och att låten handlade om mig. Brukar ofta fantisera om att jag är med i musikvideos eller som jag skulle vilja se det "the videos of my life". De där stunderna när det kommer en låt som passar så otroligt bra in på tillfället i fråga, man bara känner hur energin hoppar i kroppen och kommer ut i form av falska toner från ens läppar. Ja jag vet jag är lite nördig men fan va jag älskar musik i de flesta former! Ibland lyssnar man på något som passar perfekt in på ens tillvaro - ibland lyssnar man på något som inte alls går i hand med ens egen livssituation, drömmer sig bort och är the pretender för några minuter.

 

 

 

What if I say I'm not like the others?

What if I say I'm not just another one.

You're the pretender

What if I say that I'll never surrender?

 

I'm the voice inside your head

You refuse to hear

I'm the face that you have to face

Mirrored in your stare

I'm what's left, I'm what's right

I'm the enemy

I'm the hand that will take you down

Bring you to your knees

 

So who are you?

 



Jag älskar min fina pojkvän

Heeej!

 

Jag måste ju erkänna att jag blev lite förvånad över att Daniel hade gått upp så mycket i vikt sedan jag åkte... men jag älskar min fina pojlvän ändå!

 


HAHA :D Puss


Jag hjärta New York

 

Hej min älsklingar!

 

Nu har jag ändrat headern lite, vad tycker ni?`

 

Jag har ju lovat att komma med en liten uppdatering angående New York-resan men de senaste veckorna har varit fullspäckad med jobb så jag har inte riktigt hunnit med att skriva något inlägg...

 

Hursomhelst, New York var helt fantastiskt. Det är en så otroligt speciell stad och man kan inte göra annat än att bli kär när man går längs avenyerna. Jag kom dit lördag morgon och åkte hem måndag kväll. Jag hade bokat in mig på ett hostel som enligt alla kommentarer på hostel.com skulle ligga centralt och bra. När jag satte mig i den illgula taxin nylandad i New York blev jag därför ytterst ställd när taxichaffören informerade mig om att den här adressen låg i Brooklyn! Jag frågade fler gånger om han var säker och informerade om att jag trodde att jag skulle bo 15 minuter från Times Square. Han suckade något och bekräftade för tredje gången att det definitivt låg i Brooklyn. Så där satt jag och såg manhattan på andra sidan av bron medans vi körde i motsatt riktning mot hostelet, aningen deprimerande.

 

När jag kom till hostelet hade jag bestämt mig för att inte bo där så jag bad om att få låna en dator och bokade direkt in mig på ett hostel som låg på Upper East Side, haffade tag i en ny taxi och åkte dit. Inget illa mot Brooklyn men kunde inte riktigt se mig själv gå hem en mörk kväll längs de gatorna. Efter många om och men så befann jag mig äntligen på Manhattan. Första dagen gick jag med uppåtlutat huvud längs gatorna runt Times Square, man blir så fashinerad när man inser hur höga alla skypskraporna är, helt galet!

 

Efter flera timmars promenad förgylld av lite shopping bestämde jag mig för att gå och se en musikal på Broadway. Jag var i New York för tre år sedan och det var en av de sakerna som jag aldrig hann med att göra då. Jag hittade dessutom den perfekt musikalen för mig "American idiot". Den var så jäkla bra och jag fick gåshud av de talangfulla sångarna och dansarna. Att dessutom får höra Green Day-låtar i musikalformat var riktigt häftigt.

 

När jag kom ut från Broadwayteatern var jag helt salig. Dock var jag väldigt trött och eftersom att klockan hade hunnit bli 23 så tänkte jag att det var dags att bege sig hemåt. Jag hade tidigare under dagen tagit tunnelbanan några hållplatser till Times Square så jag tänkte att jag skulle ta samma väg hem. Tyvärr gick det inte riiiktigt som jag hade tänkt mig och jag har ingen aning om hur men när jag kom upp från tunnelbanestoppet befann jag mig helt plötsligt i Harlem. Detta kändes inte som ett område man ville spendera alltför mycket tid i halv tolv på natten. Jag blev nästan lite panikslagen när jag gick längs gatan och försökte få tag på en Taxi. Detta eftersom att inte ens de gula taxibilarna verkade ha vågat sig hit vid denna tidpunkt. För att göra en lång historia kort så kom jag tillslut tillbaka till hostelet, helt slut och kände mig som den vilsnaste människan i världen.

 

Ny dag med nya tag! Dagen efter drog jag till Rockefeller Center och njöt av utsikten av New York, ni får kika på bilderna här nedan för det var så vackert! Sedan åkte jag ut till Liberty Island och snackade lite med frihetsguddinan, hon var väldigt trevlig... Lyckades även ta mig till Ellis Island, ön dit alla som invandrade till USA förr i tiden hade som första anhalt. Det kändes väldigt speciellt att gå runt i denna stora byggnad som för en sisådär 100 år sedan var fylld av människor som spänt väntade på domen - att får komma in i "The land of dreams" eller inte. Det är svårt att föreställa sig hur det måste ha varit för alla de som immigrerade till Amerika förr i tiden. Människor utan någon aning om vad som väntade dom eller om dom skulle få komma in i landet, människor med hopp och drömmar som innefattade allt utan att återvända hem igen.

 

Efter min kulturella dag så åkte jag till outleten, Century 21, för lite seriös shopping. Fick tag på riktigt mycket fina grejjer - kanske kommer lite bilder på mina fynd i framtiden. Senare på kvällen åkte jag för att möta upp Viktor, Eric, Linnea och Lotta på en snurrande bar i en de hundratals skyskrapor. Snurrigt va? Jag märkte inte ens att det snurrade för än efter ett tag när jag tittade ut och insåg att utsikten hade förändrats. Det var huuur kul som helst att träffa dom, även om de nästan befann sig i sovande tillstånd när jag anlände, jetlag är inge kul.

 

Hela måndagen spenderades med bästaste Viktor Heimer, saknat honom en massor och det var grymt att få hänga lite i New York. Givetvis mötte vi senare upp (min) kära lillebror Erik och dom andra. Det blev lite ytterligare shopping på Macys som är helt enormt. Jag och Linnea gick själva och jag tror det tog oss 2 timmar att bara hitta till den avdelning där alla snygga kläder fanns. Dock skulle vi möta upp dom andra vid samma tidpunkt och bröderna Heimer var inte glada när två svettiga och stressade tjejer kom 15 minuter försent. Akademisk halvtimma borde vara standard på sådana ställen?

 

Ja vad kan jag skriva mer? Jag hade en helt fantastisk tid i New York och det var så kul att träffa Viktor och Erik igen! Dock fick det mig att längta hem en hel del och det kändes väldigt konstigt att inte åka hem till Göteborg utan hem till Washington när jag satte mig på flyget.

 

Nu är det dock bara några veckor kvar tills vi ses igen - weeey! Jag har hetsat alla mina vänner med frågor om nyår. Jag och Yazdan var till och med så seriösa att vi började kolla på lokaler och tänkte styra upp en Nyårfest i Göteborg trots att ingen av oss bor där just nu. Det blir nog ingen uppstyrning från vår del i år men jag vill verkligen vara med alla mina kära vänner och ha en helt fantastisk nyår men vart? Några bra förslag?

 

Här kommer en mängd med bilder :) Enjoy!

 


Times Square
Dessa varelser gick runt längst gatorna?
Kan det bli mer New York än så?
Rockefeller Center
Sexig
Lite sjukt med en stor kyka mitt bland alla skyskrapor?
Apple Store!
Breakdance vid Central Park - det gillar vi!
Jag vill också åka Häst och vagn!
Central Park
En seriös bild på en nyshoppad Mikaela
Utsikt från Rockefeller Center!
Såhär ser det ut längs en massa gator, många försäljare
The Sub
Ser ni mig?
Mer utsikt från Rockefeller Center
Sunday Bloody Sunday
En fågel?
Jag hjärta New York!
Att fånga en taxi
Bästis! Vi letade fibrilt efter ett Starbuckscafé...
... men hittade inget?? Sedan när vi hade druckit upp hittade vi typ 10?
United States of America
Viktor Heimer Berglund
Sagolikt Manhattan

Frihetsgudinnan

 

Föresten är det ett tecken på att man har shoppat mycket om man inte har några kontanter och inget av ens kreditkort funkar när man ska betala taxin hem från flygplatsen? Så illa!

 

Ha en bra kväll!

 

Puss och kram / Mikaela

 

 


Godnatt

Heej mina fantastiska vänner!

 

Det är så kul att se att så många är inne och kollar bloggen varje dag även om jag är väldigt dålig på att uppdatera. Jag tänkte att jag skulle skriva ett lite längre inlägg om hur min New York-helg var men jag orkar inte riktigt göra det nu då det är nana-dags för Mikaela som ska upp tidigt imorgon!

 

Jag ska försöka att komma med vidare uppdatering och massor med bilder från New York snarast!

 

Ha det bäst! Stor kram från eran Mikaela :)

 


THIS WEEKEND


Bullshit


Love Hate Love Hate Love Hate?

Nu sitter jag på min lunch och tänkte dela med mig av ett klipp från gårdagens Gossip Girl - Såå jävla bra!!



HÖSTLEK

Heeej mina kära!

Jag är så himla dålig på att uppdatera! Därför kompenserar jag nu med en stor dos bilder av höstlekar...

 

Washington vid hamnen

 


Svenska ambassaden

 

Pumkin Patch

 

Åkte lite traktor


Hängde med Svampbob Fyrkant

 


Jag har lekt runt en hel del med min chefs supersöta barn...


En glad Mikaela


Jag har aldrig varit med om en såhär vacker höst, solig, varm och färgglad


Lekte med lite löv...

 


...och lite mer löv

 


Badade i lite löv..

 

...och lite mer löv


Happyhappy

 


Alla dessa utsiktsbilder är tagna vid Blue Ridge Mountains - Shenandoah National Park

 


Happy Halloween


Läskiga varelser som gick Trick or Treat


och fick en himlans massa Candy

 


Min första egengjorda pumpa - var svårare än jag trodde :P

 


Stor Kram från Mikaela till er!



RSS 2.0